Μαίρη Νταφούλη

Η Μαίρη Ζ. Νταφούλη είναι Κλινική Ψυχολόγος (Α.Π.Θ.) και πιστοποιημένη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια ( by EABCT) με Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ιατρική του Ύπνου (MSc).

Εισήχθη με διακεκριμένη σειρά στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2008 και αποφοίτησε το 2012.

Είναι πιστοποιημένη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια από την Ελληνική Εταιρεία Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, η οποία είναι μέλος της European Association for Cognitive and Behavioral Therapies (EABCT).  Σήμερα, είναι εκπαιδεύτρια του προγράμματος εκπαίδευσης στην Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία.

Το 2016 αποφοίτησε με «Άριστα» από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ιατρική του Ύπνου», του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 2012 ως σήμερα εκπαιδεύεται από την Αμερικάνικη Εταιρεία Ομαδικής Ψυχοθεραπείας (Α.G.P.A) στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία Υπαρξιακής Κατεύθυνσης. Έχει εμπειρία πολλών ωρών ως Θεραπεύτρια Ομάδας σε ποίκιλλα πλαίσια και διαταραχές. Το 2016 εκπαιδεύτηκε στο Mindfulness Βased Stress Reduction (MBSR) από το Athens Mindfulness Center.

Η συνεχής ενασχόλησή της με την Ιατρική του Ύπνου, την οδήγησε το καλοκαίρι του 2016 στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Τμήμα Νευροεπιστημών, όπου έγινε δεκτή με υποτροφία για τη συμμετοχή της σε εντατικό πρόγραμμα με τίτλο «Sleep and Chronobiology». Επιπλέον, έχει εξειδικευτεί στη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία της Αϋπνίας (CBT-I), στο Sleep & Circadian Research Institute (SCNi) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ακόμη, έχει παρακολουθήσει ετήσια σεμινάρια Οικογενειακής Θεραπείας που διοργανώθηκαν στη Β’ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική, του Τμήματος Ιατρικής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η ερευνητική της δραστηριότητα είναι συνεχής, αφού ως σήμερα έχει δημοσιεύσει 17 εργασίες σε Πανελλήνια και Παγκόσμια Συνέδρια, Ψυχιατρικής, Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας, Διατροφολογίας, στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ύπνου (2017) και πιο πρόσφατα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Συμπεριφορικών και Γνωστικών Θεραπειών (2019). Έχει συμμετάσχει συνολικά σε πάνω από 40 επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στo Εξωτερικό.

Έχει εργαστεί σε κλινική Διαταραχών Ύπνου στο Ιατρικό Κέντρο “Boerhaave” στο Άμστερνταμ, το 2017. Επιπλέον, υπήρξε εξωτερική συνεργάτιδα του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ Λάρισας για τη στελέχωση του «Εργαστηρίου Ζωής» (2015-2017). Από το 2012 έως το 2016, υπήρξε ψυχολόγος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Στήριξης Φοιτητών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Σήμερα, εργάζεται ερευνητικά ως clinical sleep researcher στο Sleep Wake Epilepsy Center, Department of Neurology, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βέρνης, στην Ελβετία, στην ομάδα του Prof. C.L.Bassetti, πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ύπνου. Eπίσης, είναι υποψηφία διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βέρνης, με επόπτη τον Prof.C.L.Bassetti. Παράλληλα, είναι επιστημονική συνεργάτιδα της A’Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, στην Αθήνα, στην ομάδα του Καθ. Δ. Δικαίου.

Επιπλέον, είναι συνεργάτιδα στο Εργαστήριο Ύπνου, του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν HC, διευθυντής του οποίου είναι ο Dr.Μερμίγκης.

Από το 2015 έως σήμερα εργάζεται ως Κλινική Ψυχολόγος-Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια, στο ιδιωτικό της γραφείο σε Αθήνα και Λάρισα.

ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μπορείτε να επικοινωνείτε:
Δευτέρα εώς Παρασκευή
απο 09:00 πμ εώς 9:00 μμ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τηλ. +30 2107291639
Τηλ. +30 2410251901
Email info@maryntafouli.com
Skype mary.ntafouly
Linkedin

ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Συμπληρώστε τη
φόρμα επικοινωνίας
για ραντεβού