Κύκλος Eκπαιδευτικών σεμιναρίων  Workshop: Health & Life

Κύκλος Eκπαιδευτικών σεμιναρίων Workshop: Health & Life

Κύκλος Eκπαιδευτικών σεμιναρίων

Workshop: Health & Life

*Choose your life*

Στόχος: Σε αυτό το εργαστήριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν στις παρακάτω ενότητες, οι οποίες καλύπτουν ένα φάσμα ενός καλού και υγιούς τρόπου ζωής. Το εὖ ζῆν, αποτελεί άλλωστε το στόχο κάθε εκπαιδευτικής, ερευνητικής και θεραπευτικής δραστηριότητας και είναι συστατικό της πρόληψης.

 

Περιγραφή: Τα εργαστήρια Well-being είναι πολύ διαδομένα σε όλα τον κόσμο, καθώς βοηθούν στην ψυχική και σωματική ενδυνάμωση του γενικού πληθυσμού. Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας του εργαστηρίου σε συνδυασμό με τις βιωματικές ασκήσεις, θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τις παρακάτω θεματικές ενότητες οι οποίες θα συνεισφέρουν εξαιρετικά σε έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

Oι θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

Διαχείριση στρες (mindfulness), είτε σε καθημερινές καταστάσεις είτε στον εργασιακό χώρο. Στόχος αυτής της ενότητας είναι να αυξήσουμε την ανάγκη για επίγνωση που προέρχεται από τη σκόπιμη και χωρίς επικρίσεις προσήλωσή μας στην παρούσα στιγμή, με στόχο τη μείωση στρες. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις οι  συμμετέχοντες θα εξοικειωθούν με την έννοια του στρες και πώς αυτό επηρεάζει τον τρόπο ζωής μας.

Αύξηση του κινήτρου και της γνώσης για πιο θρεπτική διατροφή: ο τρόπος που τρεφόμαστε επηρεάζει δυναμικά την ενεργητικότητά μας, την αντοχή μας στις καθημερινές στρεσογόνες και μη δραστηριότητες, αλλά και τη διάθεσή μας. Με άλλα λόγια, επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας! Σε αυτή τη συνάντηση θα μάθουμε πώς να βλέπουμε την τροφή ως ένα μέσο θρέψης και υποστήριξης του οργανισμού μας, μακριά από την όποια έννοια                           της δίαιτας.

 

Καλύτερος ύπνος-εκμάθηση κανόνων υγιεινής του ύπνου. Ο ύπνος αποτελεί μια σημαντική βιολογική λειτουργία του οργανισμού μας και βοηθά στο να είμαστε λειτουργικοί στην καθημερινότητά μας. Ο καθένας μας, από τα μικρά παιδιά ως τους ενήλικες, μπορεί να επωφεληθεί από του κανόνες ενός καλού και αναζωογονητικού ύπνου. Mην ξεχνάμε: Sleep well, live better.

 

Αύξηση κινήτρου στην καθημερινότητα (daily motivation). Θα μάθουμε πώς να είμαστε σε εγρήγορση και να κρατάμε ακέραιο το κίνητρό μας στη δουλειά, στις σχέσεις και στην προσωπική μας ζωή.

 

 

Συντονίζουν:

Η κα Μαίρη Νταφούλη είναι Κλινική Ψυχολόγος ΑΠΘ, Πιστοποιημένη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια (by EABCT) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική του Ύπνου (MSc). Eίναι υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βέρνης (Uni Bern), στην Ελβετία και επιστημονική συνεργάτιδα της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου.

Η κα Αλεξία Κατσαρού είναι Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Απόφοιτος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει εξειδικευθεί στο ρόλο του στρες στην απορρύθμιση της όρεξης και την ανάπτυξη χρόνιων διατροφικών νόσων, τη νοσογόνο παχυσαρκία και τη διατροφική διαχείριση ατόμων με διατροφικές διαταραχές

Συμμετέχοντες: Το εργαστήριο είναι ανοιχτό στο ευρύ κοινό, αλλά και σε επαγγελματίες υγείας. Λόγω του βιωματικού του χαρακτήρα οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Κόστος συμμετοχής: 25 €

Διάρκεια: 2 ώρες/ 4 συναντήσεις.  1η συνάντηση 08.06.2019

Τόπος διεξαγωγής: Κηφισίας 1, Νέο Ηράκλειο

(έναντι σταθμού ΗΣΑΠ)

Περισσότερες πληροφορίες: info@maryntafouli.com  και info@alexiakatsarou.gr